[Fixed] Strange behavior with first digital contact

KI5GZK
Posts: 85
Joined: Sat Apr 11, 2020 6:27 pm

[Fixed] Strange behavior with first digital contact

Post by KI5GZK » Sat Oct 10, 2020 3:17 am

Whenever I select the first digital contact from a list, such as pressing # 3 times or pressing sk2+#, it will show the talk group number on the channel screen instead of the name assigned to it. This will also happen if a call is received from this talk group.

1.png
1.png (1.92 KiB) Viewed 455 times
2.png
2.png (2.46 KiB) Viewed 455 times

And sometimes when selecting a contact by pressing # 3 times I get this (circled in red) on the screen.

3.png
3.png (1.83 KiB) Viewed 455 times

VK3KYY
Posts: 3318
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Strange behavior with first digital contact

Post by VK3KYY » Sat Oct 10, 2020 4:18 am

OK.

Thanks I'll log it as a issue on the github issue tracker

https://github.com/rogerclarkmelbourne/ ... issues/818

User avatar
F1RMB
Posts: 932
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: Strange behavior with first digital contact

Post by F1RMB » Sat Oct 10, 2020 4:29 am

Hi,
KI5GZK wrote:
Sat Oct 10, 2020 3:17 am
Whenever I select the first digital contact from a list, such as pressing # 3 times or pressing sk2+#, it will show the talk group number on the channel screen instead of the name assigned to it. This will also happen if a call is received from this talk group.


1.png2.png


And sometimes when selecting a contact by pressing # 3 times I get this (circled in red) on the screen.


3.png
Can you tell us the version of the firmware you are running ?


Cheers.
---
Daniel
73 de Daniel.

KI5GZK
Posts: 85
Joined: Sat Apr 11, 2020 6:27 pm

Re: Strange behavior with first digital contact

Post by KI5GZK » Sat Oct 10, 2020 4:41 am

I am currently running the latest development version (Oct 10 2020), but this issue goes back to many previous versions.

User avatar
F1RMB
Posts: 932
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: Strange behavior with first digital contact

Post by F1RMB » Sat Oct 10, 2020 4:49 am

KI5GZK wrote:
Sat Oct 10, 2020 4:41 am
I am currently running the latest development version (Oct 10 2020), but this issue goes back to many previous versions.
Okay, thanks.
Other question, is it always the same display corruption (the line at the bottom of the 't'), or random pixels on the screen ?

Cheers.
---
Daniel
73 de Daniel.

KI5GZK
Posts: 85
Joined: Sat Apr 11, 2020 6:27 pm

Re: Strange behavior with first digital contact

Post by KI5GZK » Sat Oct 10, 2020 5:17 am

It's always the same corruption, but it seems to change position depending on the contact selected.
It kind of looks like a cursor.

5.png
5.png (2.84 KiB) Viewed 435 times
4.png
4.png (2.53 KiB) Viewed 435 times

VK3KYY
Posts: 3318
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Strange behavior with first digital contact

Post by VK3KYY » Sat Oct 10, 2020 5:23 am

Is this the only time you've noticed it ? ie only when selecting a contact that way ?

User avatar
F1RMB
Posts: 932
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: Strange behavior with first digital contact

Post by F1RMB » Sat Oct 10, 2020 5:28 am

Ah, I was able to get that glitch, for a second.
It look like a screen area clearing problem, not a screen corruption.

Cheers.
---
Daniel
73 de Daniel.

KI5GZK
Posts: 85
Joined: Sat Apr 11, 2020 6:27 pm

Re: Strange behavior with first digital contact

Post by KI5GZK » Sat Oct 10, 2020 5:31 am

Yes, that's the only time I see it, and it doesn't happen every time.

VK3KYY
Posts: 3318
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Strange behavior with first digital contact

Post by VK3KYY » Sat Oct 10, 2020 5:38 am

KI5GZK wrote:
Sat Oct 10, 2020 5:31 am
Yes, that's the only time I see it, and it doesn't happen every time.
OK.

Thanks for clarifying

Post Reply