[User missunderstanding] Quickkeys don’t work

Post Reply
hb9fgu
Posts: 2
Joined: Tue Oct 06, 2020 7:15 am

[User missunderstanding] Quickkeys don’t work

Post by hb9fgu » Tue Nov 03, 2020 9:24 am

When using firmware version from October 16 I had the following quickkeys: 1 = scan, 2 = battery status, 3 = last heard.

With version from November 1st it should be possible to define own quickkeys. Unfortunately quickkeys don’t work at all with both my GD77 radios, even not with the newest firmware of November 3rd. It looks like I am doing something wrong, but I follow the description in the release notes.

What can that be? Maybe one of my settings that don’t allow me to define quickkeys?

VK3KYY
Posts: 3318
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Quickkeys don’t work

Post by VK3KYY » Tue Nov 03, 2020 9:39 am

Strange

Please describe precisely how you assign a quick key and also what audio feedback you hear from the radio

e.g.

To set the quick key to the battery

GREEN
DOWN
DOWN
SK2 + 1 (Radio respond with ACK beep , ascending 3 ascending tones)
RED


To run

Press

SK2 + 1

VK3KYY
Posts: 3318
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Quickkeys don’t work

Post by VK3KYY » Tue Nov 03, 2020 9:49 am

Ah.

Are you using a GD-77 or another radio.

I just checked and its not working on the Baofeng RD-5R

EC7AJT
Posts: 29
Joined: Mon Jan 13, 2020 8:02 pm

Re: Quickkeys don’t work

Post by EC7AJT » Tue Nov 03, 2020 3:56 pm

Hi.


In relation to Quickkeys:

My GD77, for example:

SK2 + 1 --> Battery,
SK2 + 2 --> Last heard


If I press a quickkey (SK2 + 1) and then the other quickkey (SK2 + 2), without previously exiting the first option, then:

SK2 + 1 --> Battery,
SK2 + 2 --> Battery


Thx

User avatar
F1RMB
Posts: 932
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: Quickkeys don’t work

Post by F1RMB » Tue Nov 03, 2020 4:44 pm

Hi,

The QuickKeys are just active in Channel and VFO screens.


Cheers.
---
Daniel
73 de Daniel.

hb9fgu
Posts: 2
Joined: Tue Oct 06, 2020 7:15 am

Re: Quickkeys don’t work

Post by hb9fgu » Tue Nov 03, 2020 4:58 pm

I am very sorry ... reading is one thing, understanding the other ... I pressed the number buttons too long for saving. So the only thing I always did was deleting or resetting the quickkeys. Thank you all for your help and sorry for my silliness.

I appreciate OpenGD77 very much, it makes from my GD77 a real amateur radio! Great work! Excellent!

73 de Michael, HB9FGU

EC7AJT
Posts: 29
Joined: Mon Jan 13, 2020 8:02 pm

Re: Quickkeys don’t work

Post by EC7AJT » Tue Nov 03, 2020 5:06 pm

Hi,

What I mean is that after pressing two quickkeys in a row, both are associated with the same menu option.

Thx

User avatar
F1RMB
Posts: 932
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: Quickkeys don’t work

Post by F1RMB » Tue Nov 03, 2020 6:16 pm

Hi,

EC7AJT wrote:
Tue Nov 03, 2020 5:06 pm
Hi,

What I mean is that after pressing two quickkeys in a row, both are associated with the same menu option.

Thx
Ah. But it's normal, as in fact you're assigning the current screen (battery) to the '2' also.

Maybe we can forbid to assign a shortkey if the slot is already assigned, making mandatory to clear it first.


Cheers.
---
Daniel
73 de Daniel.

VK3KYY
Posts: 3318
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Quickkeys don’t work

Post by VK3KYY » Tue Nov 03, 2020 7:39 pm

Thanks Daniel

Preventing overwriting would be a good idea, as it tells the operator they are doing something wrong.

Also different beeps to indicate assignment and clearing of assignment would also help, whereas currently the beep when the key is cleared is the same as when its assigned

Post Reply