Memory channel Scan

Post Reply
EC7AJT
Posts: 29
Joined: Mon Jan 13, 2020 8:02 pm

Memory channel Scan

Post by EC7AJT » Thu Dec 31, 2020 3:16 pm

Hi and thanks for this development.

My GD-77 fw Dec 27 2020
DMR Filter: none
CC Filter: On
TS Filter: On

Memory channel Scan ->ON.
A dmr frequency is busy, only slot 1.
My GD-77 has two memory channel with this frequency, a for slot 1 channel and other for slot 2 channel.

* Scan stops on slot 1 channel and I hear the QSO. Ok.
* Scan stops on slot 2 channel and it keeps this channel. Shouldn't it continue scanning? (slot 2 is free).


73. EC7AJT Juan

VK3KYY
Posts: 3318
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Memory channel Scan

Post by VK3KYY » Thu Dec 31, 2020 8:20 pm

Sounds like this may be a bug

G4EML
Posts: 203
Joined: Sat Nov 16, 2019 10:01 am

Re: Memory channel Scan

Post by G4EML » Fri Jan 01, 2021 12:48 am

This is probably due to the same bug you previously reported about the audio amp remaining enabled when changing to an unused timeslot.

The scan hold is controlled by the state of the audio amp. If the audio amp remains enabled then the scanning software will see that as an active channel.

VK3KYY
Posts: 3318
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Memory channel Scan

Post by VK3KYY » Fri Jan 01, 2021 1:19 am

G4EML wrote:
Fri Jan 01, 2021 12:48 am
This is probably due to the same bug you previously reported about the audio amp remaining enabled when changing to an unused timeslot.

The scan hold is controlled by the state of the audio amp. If the audio amp remains enabled then the scanning software will see that as an active channel.
Colin

Thanks.

I'll need to see if I can test this, however its not that easy unless I setup 2 duplex hotspots.

Well, actually perhaps I can simulate this with 2 channels with the same frequency but different TS, but its not exactly the same

G4EML
Posts: 203
Joined: Sat Nov 16, 2019 10:01 am

Re: Memory channel Scan

Post by G4EML » Fri Jan 01, 2021 4:26 pm

Hi Roger,

I may have a fix for this, I will send you and email.

Colin.

EC7AJT
Posts: 29
Joined: Mon Jan 13, 2020 8:02 pm

Re: Memory channel Scan

Post by EC7AJT » Fri Jan 01, 2021 10:19 pm

Happy new year everyone!!
G4EML wrote:
Fri Jan 01, 2021 12:48 am
This is probably due to the same bug you previously reported about the audio amp remaining enabled when changing to an unused timeslot.

The scan hold is controlled by the state of the audio amp. If the audio amp remains enabled then the scanning software will see that as an active channel.
Yes, under this condition, the audio amplifier is enabled.

73 EC7AJT Juan

EC7AJT
Posts: 29
Joined: Mon Jan 13, 2020 8:02 pm

Re: Memory channel Scan

Post by EC7AJT » Wed Jan 20, 2021 4:11 pm

Hi
EC7AJT wrote:
Thu Dec 31, 2020 3:16 pm
Hi and thanks for this development.

My GD-77 fw Dec 27 2020
DMR Filter: none
CC Filter: On
TS Filter: On

Memory channel Scan ->ON.
A dmr frequency is busy, only slot 1.
My GD-77 has two memory channel with this frequency, a for slot 1 channel and other for slot 2 channel.

* Scan stops on slot 1 channel and I hear the QSO. Ok.
* Scan stops on slot 2 channel and it keeps this channel. Shouldn't it continue scanning? (slot 2 is free).


73. EC7AJT Juan
Firmware 19th January 2021 fixe this bug.

I think it was related to audio bug, just as Colin anticipated,

Great job. Thanks.

73 Juan

VK3KYY
Posts: 3318
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Memory channel Scan

Post by VK3KYY » Wed Jan 20, 2021 7:51 pm

OK..

Daniel fixed several things in this area.

Post Reply